Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Личностните разпри между лидерите в ОП взеха връх, твърди патриот

Категорично не одобряваме думите на Симеонов към майките, категоричен депутатът доц. Милен Михов

24.10.2018 | 20:30 Редактор: Велислав Филипов
Личностните разпри между лидерите в ОП взеха връх, твърди патриот

Отношенията между лидерите в коалицията "Обединени патриоти" в последните месеци загубиха своята политическа основа. Всичко премина в една междуличностна разпра, която се изрази в общуване през медиите и искане на оставки от едната и другата страна. Това създаде много лош фон както за "патриотите", така и за управляващите.

Така депутатът от "Обединени патриоти" доц. Милен Михов коментира в "Денят ON AIR" скандалите и подмятанията в последните няколко месеца между лидерите на ВМРО, ПП "Атака" и НФСБ.

Според него раздорите в коалицията компрометира идеята за обединение между националистическите партии в България, което определено разочарова обществото.

Доц. Михов коментира и скандалното изказване на Симеонов, с което той нарече протестиращите майки на деца с увреждания "кресливи жени", а децата им - "уж болни деца".

"Дори в нормалното общуване никой не може да нарече една дама по такъв начин, дори на опашката в магазина. Една дума може да убие репутацията на всеки, камо ли на политик. Има думи, които не трябва да се използват. Категорично не одобряваме тези думи, дори и да са употребени по различен начин. Надявам се, че извинението днес беше искрено", каза пред Bulgaria ON AIR доцентът.

По думите му ДПС използват всички тези скандали, за да се домогнат по някакъв начин до властта.

"Твърде претенциозно е лидерът на ДПС да говори за демокрация. Това е партията, която е свързана с много корупционни скандали, партията, която е най-авторитарно управлявана. ДПС от известно време не просто заявява, тя стои в дъното на постоянната атака срещу управляващите", заяви още депутатът от ОП.