Симеонов намери сили и поднесе извинение на майките на деца с увреждания

Това се случи след спешна среща при премиера Бойко Борисов в МС

24.10.2018 | 09:01 Редактор: Тодор Петров
Симеонов намери сили и поднесе извинение на майките на деца с увреждания

Вицепремиерът Валери Симеонов промени позицията си и се извини на майките на деца с увреждания. Това стана след спешно заседание при премиера Бойко Борисов, който преди заседанието на Министерския съвет повика Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров.

"По настояване на Коалиционния съвет поднасям своите извинения на всички, които са били засегнати или са се почувствали обидени от моето изказване в интервю пред телевизия "Скат". Не е нужно да се аргументирам, вече го направих няколко пъти. Самият аз съм потърпевш в моето семейство и съм подпомагал такива хора с увреждания. По никакъв начин не съм целял да обидя когото и да било", заяви Валери Симеонов.

Вчера имаше заседание на коалиционния съвет на патриотите, заради острите коментари на Симеонов по адрес на протестиращите майки на деца с увреждания. Каракачанов подкрепи Симеонов, че хората не били разбрали думите на лидера на НФСБ.

От заседанието обаче отсъства Волен Сидеров, който отказа да участва. Днес обаче той пристигна при премиера в сградата на Министерския съвет. Лидерът на "Атака" е взел със себе си стара публикация, която да предаде на Борисов и която щяла да му даде полезни поводи за размишление, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Вчера премиерът не коментира ситуацията, тъй като беше на официално посещение в чужбина.

Снимка: Димитър Кьосемарлив (Bulgaria ON AIR)