Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Глас от БСП: Не е важно, че вотът не мина, важно е да има дебат

В подкрепа на третото искане за сваляне на правителството бяха 99 депутати от БСП и ДПС

24.10.2018 | 20:12 Редактор: Василена Василева
Глас от БСП: Не е важно, че вотът не мина, важно е да има дебат

Очаквано - парламентарното мнозинство отхвърли внесения от левицата вот на недоверие към кабинета "заради провала в политиката в здравеопазването".

В подкрепа на третото искане за сваляне на правителството бяха 99 депутати от БСП и ДПС, 133 души гласуваха "против", нямаше въздържали се. 

За да е успешен вотът на недоверие, са нужни 121 депутатски гласа.

"Не е важно дали вотът мина или не от математическа гледна точка. Важното е, че поставихме дебата за него и извадихме на дневен ред проблемите в здравеопазването. Не само парламентарната група на "БСП за България" поиска този вот на недоверие, гражданите бяха тези, които настояха за него", коментира в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от БСП Донка Симеонова.

Дебатите по искането за сваляне на кабинета "Борисов 3" бяха миналата седмица. Тогава три часа управляващи и опозиция спориха кой може, кой има воля и сили да направи реформа в здравния сектор, който и двете страни определиха като силно проблемен.

И днес след неуспешния вот от ГЕРБ заявиха, че левицата не е алтернатива на управляващите и не може да предложи работещи решения.

Пред Bulgaria ON AIR Донка Симеонова отбеляза, че за проблемите в здравеопазването вина имат всички, управлявали държавата ни.

"БСП призна своята вина по време на прехода, в който имаше участие в управлението, но към днешна дата търси начини за решение на проблемите на обществото", допълни още депутатът.

Вижте видеото с целия разговор!