Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Партиите в НС са еднакви, хората не вярват на политическата класа, смята политик

Повечето хора у нас се чувстват предадени, категоричен е председателят на партия "Волт" Настимир Ананиев

12.10.2018 | 21:00 Редактор: Велислав Филипов
Партиите в НС са еднакви, хората не вярват на политическата класа, смята политик

Софийският градски съд през август месец тази година вписа в регистъра на политическите партии Европейска партия "Волт". Председател на новата партия е депутатът от 43-ото Народно събрание от групата на "Реформаторския блок" Настимир Ананиев.

"39% от българите искат нови избори, а само 30% подкрепят парламента. В момента няма алтернатива, партиите в НС са еднакви. "Демократична България" се опитва нещо да направи, но въпросът е дали не се тръгва по стъпките на нов "Реформаторски блок". Като цяло българите се чувстват лъгани от политическата класа. Повечето хора се чувстват предадени. Не може политиците да имат 8% доверие. Европейската партия "Волт" е нещо иновативно и различно за България", категоричен е Ананиев.

По думите му партията "Волт" е нещо ново за българския политически живот, защото средната възраст на членовете е 37 години.

"Ние искаме повече гражданско участие, хората да могат да влияят на политиката. Добре е да се чува и гражданският глас. В момента се готвим за евроизбори. Искаме да покажем на българското общество, че има евробъдеще", обясни още той.

Според него България може да тръгне нагоре само и единствено чрез "европейски лостове".

"Европа е бъдещето на България. Когато идем в Западна Европа, виждаме много българи, над 1 млн. души, които се чувстват като втора ръка хора. В същото време в Народното събрание се правят едни центрове - всеки се дели на ляво и дясно и най-различни. Хората обаче искат решения, а не ги интересуват разделенията", допълни още председателят на партия "Волт".