Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Бойко Борисов бил "узрял" за идеята за изграждането на АЕЦ "Белене"

Вяра Емилова, член на ИБ на БСП, заяви, че се надява централата наистина да бъде построена

23.05.2018 | 20:21 Редактор: Ивайло Николов
Бойко Борисов бил

В АЕЦ "Белене" са вложени над 3,5 млрд. лв. и трябва да се вземат мерки, за да не се превърнат ядрените ректори в метал за скрап. Това каза премиерът Борисов преди заседанието на кабинета днес. Вяра Емилова, която е член на Изпълнителното бюро на БСП пък каза, че се радва, че министър-председателят е "узрял" за идеята централата да се построи, защото страната ни се нуждае от нови енергийни мощности.

"Преди време Бойко Борисов каза, че това е един гьол, в който са налети изключително много пари", припомни Емилова в студиото на "Денят ON AIR". Тя допълни, че БСП защитава идеята за построяването на атомната централа от години и обяви, че се надява всички да работят заедно, за да се осъществи идеята и АЕЦ "Белене" да бъде построена. 

До края на месеца премиерът трябва да отиде до Русия, за да потърси подкрепа във възобновяването на проекта. Вяра Емилова беше категорична, че с посещението си в Москва и Сочи президентът на България Румен Радев е направил първата крачка, за да има отново диалог с Русия. По думите ѝ обаче, не е трябвало в България да научаваме за предстоящата визита на Борисов от Москва.

"В работното посещение, което проведе Румен Радев, той беше поканил и министри, които всъщност не се отзоваха", допълни Емилова пред Bulgaria ON AIR.

Тя беше категорична, че по този начин показваме нестабилност и борба между институциите, която не е необходима на България в този момент. Вяра Емилова каза също, че президентът спазва предизборните си обещания и работи за размразяването на отношенията ни с Русия.

Вижте видеото с целия разговор!