Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Видеонаблюдението е грижа за човека, убеден е Румен Петков!

Проблемът със сигурността в селата няма как да се реши с присъствието на полицай в тях, твърди политикът от АБВ

22.03.2018 | 21:30 Редактор: Жанета Нейкова
Видеонаблюдението е грижа за човека, убеден е Румен Петков!

Видеонаблюдението е основният инструмент за борба с престъпността, то е грижа за човека! Така смята Румен Петков от АБВ.

В студиото на "Денят ON AIR" той подчерта, че има стотици случаи месечно, в които чрез камерите се засича как на човек му прилошава. "По най-бързия начин се осигурява медицинска помощ", твърди Петков.

Гостът на Bulgaria ON AIR коментира възложеното от Бойко Борисов организиране на видеонаблюдение и осигуряване на полицейско присъствие в малките населени места да стане личен приоритет на вътрешния министър Валентин Радев.

По време на оперативното заседание на парламента в понеделник, свикано от премиера, Борисов даде 1 месец срок редът да бъде подсигурен. 

"Вътрешният министър е много закъснял и не съвсем адекватен от гледна точка на ресурсите, с които може да разполага МВР. Че "няма достатъчен ресурс" не е обяснение", разкритикува Петков.

По думите му бюджетът винаги е дефицитен, но, продължи политикът, когато нещата се планират, могат да бъдат намерени решения.

"Всеки, който година и половина казваше, че във всяко село ще назначи полицай - много добре знаеше, че лъже", убеден е гостът на телевизията.

Според Румен Петков това няма как да стане и тези същите хора, когато са го осъзнали сега, днес започнали да предлагат хората да се въоръжат.