Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Как влияят технологиите върху живота на хората?

Това коментира Димитър Ганчев и Даниел Василев в Денят ON AIR

04.03.2016 | 22:49 Редактор: Ирина Георгиева
Как влияят технологиите върху живота на хората?

Влиянието на технологиите върху живота на хората е огромно. Това коментираха Димитър Ганчев от Българското интернет общество и Даниел Василев в Денят ON AIR.

Още по темата

"Ще ни трябват месец-два, за да се опитаме да опишем влиянието на технологиите върху живота ни. Преди 10 години въобще не можехме да си представим как ще изглеждат технологиите днес, а сега не можем да си ги представим след 10 години", обясни Ганчев.

Новите технологии са толкова много и така променят живота ни, че даже не можем да проследим технологиите, добави той.

"Промените не се случват рязко. Ако погледнете промишлените революции преди 150 години и те са се случвали сравнително рязко. Просто в момента преминаваме от индустриална икономика в информационна икономика. Намираме се в преход и в един момент, той ще се забави и ще премине в нещо ново", заяви още той.

Колкото повече технологии, толкова по-добре, смята Василев. Според него има един страх, който е ирационален, но технологиите няма да заплашат пазара на труда.

"Когато МРЗ се вдигне твърде високо и няма технологии, най-вероятно предприятието ще фалира или ще се премести другаде", заяви още той.

Василев не мисли, че технологиите ще попречат на социалните политики, но ако го направят, те сериозно трябва да се преосмислят.

Чуйте целия разговор в следващото видео: