Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Рублата се срина до исторически рекорд

Руснаците започват да възприемат все по-нормално случващото се в икономиката и спадът на рублата, посочи Н. Кръстев

20.01.2016 | 19:59 Редактор: Ирина Георгиева
Рублата се срина до исторически рекорд

Проблемът с проекта "Южен поток" или както твърдят в Москва е единствено и основно свързан с това, че България и страните от ЕС не са успели да се възползват добре от ситуацията, която им е предоставила "Газпром" и Русия, търсейки възможност да експортира газа си в Южна и Централна Европа. Това коментира кореспондентът Николай Кръстев в Денят ON AIR с Веселин Дремджиев. По думите му това е била причината да се постави точка на този етап на проекта.

"Разбира се в икономиката и геополитиката не винаги е ясно кога точките изглеждат като точки или запетаи. Това, което може да се каже към този момент е, че поне на този етап проектът "Южен поток" изглежда затворен след това категорично изказване, което беше направено на 20 януари на общото акционерно събрание на "Газпром"." - добави Кръстев.

Още по темата

Рублата спрямо долара

В момента рублата спрямо долара е почти 80 рубли - ниво, непознато за Русия през последните поне две години, съобщи Кръстев. Той добави, че еврото достига поне 85 - 86 рубли на Московската борса.

"Тези цифри са доста стряскащи за Москва, но пък според едно разпространено проучване руснаците започват да възприемат все по-нормално случващото се в икономиката и спадът на тяхната национална валута." - обясни Кръстев. 

Не толкова добре възприемат нещата младите хора, на които им беше отнето правото да пътуват на по-ниски цени в градския транспорт, посочи журналистът. По думите му заговорило се е, че може да има вълна от протести и недоволство от хората, които се възползваха от тези привилегии.