Радиацията във Вромос била 50 пъти над нормата?

Жители на Черноморец на бунт, от Здравната инспекция опровергаха с ново замерване
Публикувана: От:

Още по темата

 

Жители на Черноморец на бунт. Тази сутрин те окупираха кметството в курортното градче след информацията, че в залива Вромос радиацията е 50 пъти над нормата. 

Днес от Регионалната Здравна Инспекция в Бургас направиха ново замерване. Стойностите, които бяха отчетени са, че тук има радиация 2-3 пъти над тази, която се засича по другите плажове по Южното Черноморие. 

Жителите на Черноморец обаче не вярват - те искат независима лаборатория, която да направи измерванията, защото според тях сезонът е пред провал и те са готови на бунт. 

"В залива Вромос няма радиационен фон 50 пъти над нормата, показа измерването. Той варира в много ниски стойности", каза д-р Георги Паздеров- директор на РЗИ Бургас. 

Жителите на Черноморец обаче не вярват на измерванията на здравната инспекция в Бургас и настояват за независима лаборатория. Като тази, която е направили замерване на гама фона в залива преди 8 години. 

От здравната инспекция в Бургас правят уточнението, че има риск, ако се почива тук поне два - три месеца.

Гледайте репортажа във видеото!

Коментари ( 1 )
  • 1

    Яна Николова

    09 юли 2018 | 20:13

    Специалистите трябваше да обявят за сравнение и останалите места с подобен гама фонд, като Велинград, Кърджали , София и т.н А на хората които обявиха публично , неверните дани и предизвикаха паника и страх в хората бъде потърсена съдебна отговорност!