Съдът решавал за екстрадацията на Зайед

Чужденецът е бил открит в задния двор на палестинското посолство в София от служител в дипломатическата служба

26.02.2016 | 13:34 Редактор: Луиза Божинова
Съдът решавал за екстрадацията на Зайед

Съдът е трябвало да реши за екстрадирането на мъжа, починал в Палестинското посолство в София. Това коментира пред журналисти в парламента премиерът Бойко Борисов по повод на информацията за починалия Омар Зайед, в резултат на упражнено насилие.

Министър-председателят посочи, че при посещението му в Израел и Палестина и двете страни са повдигнали въпроса за неговата екстрадиция.

Бяхме и при президента и премиера на Палестина, там се повдигна този въпрос, след това на заседанието с премиера на Израел - също, заради убийство, което е извършено, посочи Борисов.

Той добави, че и на двете страни е заявено, че България е правова държава и се действа само по закон.

Премиерът посочи, че има официално искане през прокуратурата и сега съдът е трябвало да реши за неговото екстрадиране.

Аутопсия може да каже каква е причината за смъртта на Зайед, посочи от своя страна главният прокурор Сотир Цацаров след среща с шефовете на МВР по повод набелязване на мерки за спазване на обществения ред.

Чужденецът е бил открит в задния двор на посолството от палестинец, работещ в дипломатическата служба, който си паркирал колата. Сигналът е подаден в 7:32 часа от служителя.

Когато екипът на Бърза помощ пристига в посолството, Омар  е бил все още жив. По тялото нямало огнестрелни рани, обясни обвинител №1.

Както Цацаров, така и главният секретар на МВР Георги Костов заявиха, че хипотезата за случилото се може да е падане от високо, но имало и други.