Братът на Тодор от Враца научил за болестта му от експертизата

На този етап семейството няма да искат нова експертиза

06.02.2016 | 11:02 Редактор: Ирина Георгиева
Братът на Тодор от Враца научил за болестта му от експертизата

Братът на Тодор от Враца разбрал за заболяването му от експертизата, съобщи bTV. През 2014г. кардиологът на момчето, което почина след сбивана във Враца миналия месец му е препоръчал да води нормален, неусложнен начин на живот без маратонски тип усилия и препоръка за почивка.

Още по темата

Петорната съдебно-медицинска експертиза преобърна случая, който предизвика вълна от протести, а двама мъже са в ареста. Според документа младежът е починал не от ударите при боя, а от тежко наследствено заболяване на сърцето.

"В нашия род такова заболяване не е регистрирано – говорил съм цяла вечер с целия си род, няма такова нещо. Все още не сме изследвани, но ходим на редовни медицински прегледи, които не са открили сърдечни проблеми", категоричен е брат му Ивайло. 

Ивайло е учуден и от това, че в експертизата не е записано, че ситуацията, която са създали арестуваните братя Дамянови може да е довела до фаталния край. По думите му в свидетелските показания има непълноти, като освен това единият от братята казал пред трети лица, че не е бил Тодор „толкова много”, докато пред съда твърди, че въобще не е използвал сила.

Братът на починалото момче сподели, че е чел гневните реакции срещу семейството му след излизането на експертизата: "Пълни абсурди, защото хората не четат между редовете, те четат само заглавията".

Въпреки това на този етап семейството няма да искат нова експертиза.