Семейството на Тодор не вярва, че заболяване е причинило смъртта му

Експертизата излезе, но делото не приключва с нея, каза братът на Тодор

05.02.2016 | 18:37 Редактор: Мария Аладжова
Снимка: Архив

18-годишният Тодор от Враца не е починал заради здравословни проблеми, заяви брат му Ивайло Йорданов по повод оповестената по-рано съдебно медицинска експертиза.

По думите на Йорданов той и цялото му семейство очакват истината да бъде изяснена в съда.

Днес от Прокуратурата съобщиха, че според данни от експертизата Тодор е страдал от кардиомиопатия - наследствено хронично заболяване на сърцето, което има продължително протичане и постепенно развитие.

Братът на загиналия младеж увери, че Тодор не е имал хронично заболяване.

"Това заболяване, което те твърдят, той не го е имал. Има три констатации от лекари, които са го преглеждали през годините - не е имало такъв проблем. В нито един лист не е написана думата "заболяване", каза той, цитиран от БНР.

Ивайло беше категоричен, че според него всеки здравословен проблем би могъл да се посочи като причина за смъртта на Тодор. "Аз също имам аритмия, но това означава ли, че сега ако дойдат и ме пребият, аз ще умра от аритмия", попита Йорданов.   

"Не се съмнявам в експертизата, но истината за случилото се тепърва ще се изяснява и то в съдебната зала. Експертизата излезе, но делото не приключва с нея", каза в заключение той.