Узунов: Не ме притеснява да покажа разпечатка от телефона си

Лозан Панов отказа да участва в заседанията на ВСС до изясняване на случая с смс-а

21.01.2016 | 14:52 Редактор: Мария Аладжова
Узунов: Не ме притеснява да покажа разпечатка от телефона си

Лозан Панов напусна демонстративно заседанието на ВСС в четвъртък, след като заяви, че не желае да бъде представляван от Димитър Узунов, докато последният не представи разпечатка от мобилния си телефон за времето от 9.30 до 12.30 на 14 януари. 

Узунов е изразил готовност да го направи, но ако се установи, че не той е изпратил смс на премиера Борисов по време на заседанието на Съвета, очаква да му бъде поднесено извинение. 

По думите на Панов смяната на досегашния представляващ ВСС Соня Найденова с Узунов е "колективна наглост и арогантност". Той предупреди магистратите, че последните кадрови промени няма как да останат безнаказани. 

"Казвам, за мен, че е абсолютна арогантност и наглост в този момент да се сменя представляващия ВСС. Докато не се изясни кой е изпратил този смс и с каква цел го е изпратил до МС, какво се цели по този начин. Аз отказвам да участвам в заседанията на ВСС, докато този въпрос не се изясни. Не твърдя, че г-н Узунов е изпратил смс-а, казвам, че има подозрение за всеки един, който в този момент е гласувал за промяна на представляващия ВСС", заяви Панов на излизане от залата.

Тази сутрин в ефира на БНТ Димитър Узунов опроверга твърденията, че той е изпратил съобщение на Бойко Борисов и увери, че не би се поколебал да го докаже пред членовете на ВСС:

"Нямам телефонния номер на премиера. Не ме притеснява да покажа разпечатка от телефона си и да отхвърля твърденията на бившия правосъден министър Христо Иванов, че именно аз съм изпратил смс-а до премиера. Нека съветникът на министър-председателя Яне Янев каже кой е изпратил смс-а".

Узунов заяви, че ще предложи заседанията на Съвета да се предават онлайн.