Борисов: Последните промени във ВСС са провокация

С кадорвата подмяна във ВСС се целяло подхранване на напрежението между институциите, заяви премиерът

20.01.2016 | 19:14 Редактор: Мария Аладжова
Борисов: Последните промени във ВСС са провокация

Премиерът Бойко Борисов нарече провокация последните кадрови промени във ВСС. Позицията си премиерът заяви на официалния си профил във Фейсбук. 

В сряда членовете на Съвета избраха Димитър Узунов за представител на ВСС на мястото на Соня НайденоваДен преди това бившият правосъден министър Христо Иванов заяви, че именно Узунов е изпратил съобщението на премиера от заседанието на магистратите на 12 януари, с което го информира, че Съветът е отхвърлил предложението Борисов да бъде привикван по случая с „двете каки“. Тази информация обаче не беше потвърдена от друг представител на ВСС.

Малко след скандала Яне Янев пое отговорността за шпионския смс, а вследствие опроверга думите си, заявявайки, че есемесът не бил от член на ВСС, а от човек от администрацията.

„Категорично заявявам, че нито се меся в работата на някого, нито пък имам общо с кадрови промени във ВСС, под каквато и да е форма. Нещо повече, считам, че последните

Още по темата

промени във ВСС са провокация, целяща изкуствено поддържане на напрежението между институциите, като отново се намесва моето име. Разбирам, че политически е удобно на определени кръгове да използват тези похвати, за да реализират личните си амбиции, но всеки здравомислещ човек разбира, че това е вредно за държавата“, пояснява в социалната мрежа Борисов, след което излага необходимите, според него промени в съдебната власт, които ще бъдат приоритетни за правителството тази година.

Пълното изявление на Борисов можете да прочетете в следващите редове:

Вече дни наред продължават да се разпространяват абсурдни тези в публичното пространство. Категорично заявявам, че нито ...

Posted by Boyko Borissov on Wednesday, 20 January 2016