Няма да има затворени пътища за празниците

За снегопочистване са отделени 60 млн. лева

22.12.2015 | 09:38 Редактор: Ирина Георгиева
Няма да има затворени пътища за празниците

Няма да има затворени пътища за празниците, обеща председателят на АПИ инж. Лазар Лазаров по bTV. По думите му всички действащи ремонти през лятото и есента по двете автомагистрали "Тракия" и "Хемус" вече са приключили, участъците са отворени, участъците са отворени, пропускателната способност на магистралите е в пълнота и нямаме притеснения по отношение на движението в тези участъци.

Още по темата

Всички виадукти на АМ "Тракия" са отворени и имат поставена маркировка, отбеляза инж. Лазаров. 

Преди празниците е добре хората да тръгнат навреме, а камионите ще бъдат спрени в пиковите часове, увери председателят на АПИ.

"На 23 декември от 16.00 до 20.00 часа ще бъде спряно движението на тежкотоварните автомобили. Същото ще се случи и на 27 декември, когато също очакваме част от хората, приключили коледните празници да се приберат, тъй като има три работни дни. На 27 декември движението ще бъде спряно от 14.00 часа до 20.00 часа. Отново ще бъде спряно движението на тежкотоварни автомобили на 30 декември преди новогодишните празници отново от 16.00 до 20.00 часа." - посочи инж. Лазаров.

Най-интензивен трафик се очаква на 3 януари, съобщи председателят на АПИ. По думите му тогава движението на тежкотоварни автомобили също ще бъде спряно от 14.00 до 20.00 часа.

За снегопочистване са отделени 60 млн. лева, отбеляза инж. Лазаров. По думите му има готовност на поддържащите фирми, доставени са материали в необходимите количества на територията на цялата страна. Той подчерта, че всички икономисани пари от зимното поддържане ще отидат за пролетното изкърпване и ремонтиране на пътната мрежа.