Сватбата - мечтана приказка или отживелица

01.10.2015 | 17:32 Редактор: Пролетина Съботинова
Сватбата - мечтана приказка или отживелица

Почти 30% от семействата в България нямат сключен брак, но си живеят на семейни начала. Въпреки тази засилваща се в тенденция има млади хора, които днес все още вярват в магията на брака и се женят, а на други им трябва малко повече време. Такива са наблюденията на Мария – координатор в сватбена агенция, която мечтае един ден да организира и своята сватба.

"Много се сменят партньорите в днешно време и хората в един момент повече наблягат на това, на забързания живот и не наблягат на романтиката" , коментира сватбеният координатор Мария Димитрова.

От друга страна, бракът до някаква степен кара хората да се отпуснат и да не мислят толкова как да съхранят и развият връзката си, казва управителят на сватбена агенция Зорница Русинова. А това води до загубване на част от романтиката в отношенията.

Най-важната причина да се женят двама души е, че всяко момиче мечтае да се види в бяла рокля, убедени са двете дами. Сватбата е един кратък приказен миг, който остава вечен спомен и за младоженците, и за гостите, и за сватбените агенти. Но с брак или не – тайната на щастливия живот се крие в магията на любовта.

Още по темата в репортажа на Кристина Михайлова.