Правосъдният министър заяви, че няма диаметрални различия с Цацаров

Огромната част от българските магистрати са почтени хора, отбеляза министър Иванов по време на форум

15.07.2015 | 11:41 Редактор: Ирина Георгиева
Правосъдният министър заяви, че няма диаметрални различия с Цацаров

Нямам диаметрални различния с главния прокурор Сотир Цацаров, заяви пред журналисти правосъдният министър Христо Иванов, предаде БТА. По думите му Цацаров многократно е заявявал, че подкрепя разделянето на ВСС, чрез промени в Конституцията, както и че двамата са съгласни, че трябва да се случат и други реформи. 

Правосъдният министър заяви, че няма повече да разменя реплики с главния прокурор през медиите. Той благодари на хората, които излязоха в негова подкрепа вчера, но и добави, че е благодарен и на тези, които му поискаха оставката, защото също се обявяват за съдебна реформа.

Министър Иванов заяви, че за него знакът от двата протеста, е че българското общество иска промени в съдебната власт.

Христо Иванов участва в кръгла маса на тема "Инспекторатът към ВСС - обект или субект на съдебната реформа в България". По време на форума министърът заяви, че огромната част от българските магистрати са почтени хора и именно те са най-големият ресурс за съдебната реформа. Той добави, че за да се случи тя обаче, трябва да се отдели тази част от магистратите, които са непрофесионални и неетични и те да понесат своята отговорност.

"Това за съжаление явно до момента не се е случвало в необходимата степен." - добави Христо Иванов.