Единият от пострадалите край с. Анево остава в тежко състояние

Той е американски гражданин на 38 години

07.06.2015 | 10:20 Редактор: Ирина Георгиева
Единият от пострадалите край с. Анево остава в тежко състояние

Тежко остава състоянието на единия от пострадалите на полигона на ВМЗ-Сопот в с. Анево. Той е американски гражданин на 38 години, съобщи д-р Кирил Атлиев, ръководител на звено "Хирургия" в Отделението по спешна медицина на лечебното заведение в университетската болница "Свети Георги" в Пловдив.

Пациентът е опериран от ортопедичен екип заради множеството си рани по двете ръце и краката. Ампутирана е част от дясната му ръка на ниво китка, каза д-р Атлиев. 

Отделно, хирурзи и неврохирурзи са извършили операция заради двустранния пневмоторакс, както и заради откритата проникваща импресионна фрактура в челната област. Множеството рани по тялото са обработени и в момента пациентът е настанен в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение, пише Dnes.bg, позовавайки се на здравното заведение.

Полагат се всички необходими грижи за лечението на всичките четиримата пострадали при взрива, които на 6 юни бяха докарани в болницата, съобщиха от пресцентъра на клиниката

Вторият пострадал, роден в Канада, също е с американско гражданство, уточниха лекарите. Той е на 46 години. Опериран е от ортопедичен екип по повод лезия на сухожилие на крака. Обработени са и множеството рани по краката му. Общото състояние на пациента е добро, като той е настанен за лечение в Клиниката по ортопедия.

При инцидента загина друг американски гражданин.

Взривът стана на 6 юни около 11.30 ч. при стрелба с гранатомет на полигона в с. Анево. Причините се изясняват.

Според предварителните информации на разследващите, не може да става дума за умисъл. Вероятно присъствалите на полигона са участвали в обучение като не са спазени правилата за безопасност при боравене с боеприпаси.

Собственик на взривилата се граната е и фирмата, наела полигона - "Алгънс".