Един човек е загинал на полигона на ВМЗ в сопотското село Анево

Други четирима са тежко ранени

06.06.2015 | 12:15 Редактор: Ирина Георгиева
Един човек е загинал на полигона на ВМЗ в сопотското село Анево

Един човек е загинал, а други четирима са тежко ранени на полигона на ВМЗ в сопотското село Анево, съобщи кметът на града Веселин Личев. Загиналият е чужденец.

На мястото на инцидента са областният управител Розалин Петков и кметът на Сопот Венелин Личев. Той уточни, че пет минути преди инцидента са били на откриването на къщата – музей на Иван Вазов, която прави 80 години.

"Може би пет минути след това бяхме на полигона. Става въпрос за обучение, има пострадали чужди граждани, които са част от делегация у нас." - каза още Личев за агенция "Фокус".

От пресцентъра на ОД на МВР Пловдив потвърдиха за случилото се и уточниха, че в 11.30 часа на тел. 112 е подаден сигнал за инцидент с ръчна граната, при който е загинал един човек, допълва БТА. 

Инцидентът е станал по време на планови експериментални стрелби. Това съобщи прокуратурата в Пловдив. Той е възникнал при стрелба с гранатомет. Един от пострадалите е с опасност за живота. 

Загиналият мъж, както и трима от ранените са американски граждани, съобщиха от общината. Ранен е и българин, който е бил преводач на чужденците.

Разследването се поема от Окръжна прокуратура – Пловди. 

На мястото на инцидента се намира окръжният прокурор на Пловдив и екип от следователи от Следствения отдел на Окръжна прокуратура - Пловдив. 

По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров на място е изпратен и дежурният мобилен екип от НСлС.

Към мястото на инцидента пътува и вътрешния министър Румяна Бъчварова.