Фандъкова: След като дъждовете спрат - усилено ремонтиране на вътрешноквартални улици

Общо бюджетът за вътрешноквартални улици е около 15 млн. лева

20.03.2015 | 16:53 Редактор: Ирина Георгиева
Фандъкова: След като дъждовете спрат - усилено ремонтиране на вътрешноквартални улици

След като спрат дъждовете ще започнем усиленото ремонтиране на вътрешноквартални улици в столицата. Това заяви пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, предаде агенция "Фокус". По различни програми, извън голямата инвестиционна програма за ремонти, разширения и възстановяване на централни големи улици и булеварди, инвестираме вече поредна година и във вътрешноквартални улици и в цялостно изграждане. 

"Общо бюджетът за вътрешноквартални улици е около 15 млн. лева, цитирам по памет. Тези средства се разпределят спрямо приоритетите, подадени от районните кметове. Тези улици, които са в по-критично състояние, предстои да бъдат ремонтирани, когато климатичните условия позволят." - заяви Фандъкова. 

Столична община има такава готовност, посочи кметът на София.

"По отношение на осветлението в момента се изпълнява пилотен проект за цялостна подмяна на осветлението в няколко района на София - ж.к. „Дружба”, бул. „Цариградско шосе”, Централен район и Банкя." - подчерта Фандъкова.

Тя уточни, че това е проект, финансиран от фонд „Козлодуй” и се изпълнява от Министерство на енергетиката. 

"Освен цялостната подмяна на осветителните тела в тези райони, предстои да бъде изградена и система за управление. На база на този пилотен проект разработваме цялостна програма в следващите години да бъдат инвестирани средства за подмяна на осветлението в целия град с енергийно ефективно осветление. Освен че, това създава по-голямо удобство и подобрява качеството на живот на хората, води и до икономия на средства, което означава повече инвестиции. След като спрат дъждовете ще започнем усиленото ремонтиране." - каза още Йорданка Фандъкова.