Столична община започна с кърпенето на кварталните улици

Само за ден могат да се обработят 27 улици и 7 булеварда, твърдят от администрацията.

05.05.2012 | 15:45
Столична община започна с кърпенето на кварталните улици

Започна кърпенето на дупките по малките квартални улици в София. Премахването на траповете по пътищата в столицата започна още преди месец и половина, но едва от 1 май машините са между блоковете.

По график само за ден могат да се обработят 27 улици и 7 булеварда. Предстои 2500 километра квартални трасета да бъдат ремонтирани.

От Столична община уточниха, че вече са похарчени 3 млн. лева за поддръжка на пътищата. Около 500 000 лева са били изразходвани само за вътрешнокварталните улици. По договор цената на ремонта на един квадратен метър асфалт е 30-35 лева, а гаранцията за една кръпка е 12 месеца.

След тежката зима за 45 дни са ремонтирани улиците с градски транспорт и от обществено значение, отчитат от общината. Директорът на „Транспортна инфраструктура” Георги Тодоров посочи още, че има изключително добър ефект от „консервацията“ на дупките, която е била направена през есента, като по този начин са спестени 300 000 лева, които ще бъдат прехвърлени за поддръжка на малките улички между блоковете.