Брюксел 1

Събота от 17:00 часа
още

Как би изглеждал един ден без ЕС?

Българо-македонски бизнесфорум в Скопие

21.01.2019 | 13:28 Редактор: Зара Паталева
Как би изглеждал един ден без ЕС?

Българо-македонски бизнес форум събра над 100 фирми в Скопие. Какви са новините оттам, ще бъде ли изградена най-после 50-километровата отсечка между София и Гюешево като част от коридор номер 8, кога ще се премахнат опашките по границата - веднага след форума говорим с вицепремиерът Томислав Дончев. След вота в британския парламент, който не даде зелена светлина на споразумението за Brexit, с него ще говорим и как би изглеждал за европееца един ден без Европейския съюз.

Ексклузивно пред предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR водещият кандидат на ЕНП за председател на следващата ЕК - Манфред Вебер.

Какво ще промени, ако седне в стола на Жан-Клод Юнкер, ще има ли британски еврокомисар следващият мандат, прибърза ли и очакваше ли толкова остра реакция след първоначалния си туит след жестокото убийство на Виктория Маринова, който ядоса премиера Борисов, ще подкрепи ли исканията на българските превозвачи, принадлежи ли Турция на ЕС? И още едно специално интервю от Страсбург в предаването - зам-председателят на групата на Европейските конвсерватори и бивш докладчик за България Джефри ван Орден. Ще излезе ли наистина Великобритания от ЕС и кога, след като британският парламент отхвърли сделката с Брюксел, ще има ли втори референдум, как гласува Ван Орден на референдума преди две години и как би гласувал сега?

И накрая - какво се случва при Brexit без сделка, какво се променя за България и за българите на Острова и какви са сценариите оттук нататък - евродепутатите Емил Радев и Момчил Неков. 

Втора част гледайте тук >>