Брюксел 1

Събота от 17:00 часа
още

Министър Нено Димов за дизеловите автомобили и замърсяването на въздуха

Ще се превърнем ли в автоморгата на Западна Европа

22.10.2018 | 14:06 Редактор: Зара Паталева
Министър Нено Димов за дизеловите автомобили и замърсяването на въздуха

По-високи ще бъдат от догодина данъците за старите коли, които замърсяват въздуха повече. Това решиха депутатите с приемането на първо четене на промени в Закона за корпоративното подоходно облагане. До сега за определяне на годишния данък на автомобилите се взимаше под внимание годината на производство и мощността. Сега се добавя и екологичен компонент за изчисляване на данъка. ГЕРБ и БСП са на противоположни позиции. Ще се превърнем ли в автоморгата на Западна Европа след забрани на дизелите там? В кои градове е най-голямо замърсяването и с какво ще се замени отоплението на твърдо гориво? В студиото е министърът на околната среда и водите Нено Димов.

Има ли напрежение между София и Скопие за историята, какво се случи на последното заседание на смесената историческа комисия, наистина ли историците от Скопие са поискали Македония да бъде извадена от списъка с българските региони в учебниците по стара история у нас? Говори Ангел Димитров, председател от българска страна на смесената комисия и бивш посланик на страната ни в Скопие.

Какво показва трагедията в Керч? За училищния тероризъм, последствията от него и каква е ефективната превенция? Коментар в предаването на проф. Николай Радулов, експерт по сигурността от НБУ. 

 

Втора част гледайте тук >>