Брюксел 1

Събота от 17:00 часа
още

Успешен или неуспешен е референдумът в Македония

Ще предприеме ли ЕП санкции срещу Румъния

08.10.2018 | 13:25 Редактор: Зара Паталева
Успешен или неуспешен е референдумът в Македония

Конституционни промени за името или предсрочни избори - какво предстои в Р Македония след референдума? Изиграха ли лоша шега на премиера Заев старите мъртви души в избирателните списъци? Говори д-р Боби Бобев - бивш посланик в Албания и Косово. 

Парламентът в Страсбург отправи предупреждение към Румъния и призова Букурещ да зачита независимостта на съдебната власт. Евродепутатите призоваха Румъния да смени курса на реформи и да избегне промени, отслабващи борбата с корупцията. Защо се наложи това и какво става в страната, която беше сочена за пример в борбата с корупцията? Разговор с евродепутата от Комисията по правосъдие и вътрешен ред на ЕП Емил Радев. Той коментира и ожесточените дебати в ЕП за вредните емисии от колите. Ще може ли до 2030 година вредните емисии да бъдат намалени с цели 40% и по силите ли е това на България?

България е на второ място по брой жертви от катастрофи в ЕС. Отново с Румъния сме на дъното на европейската таблица, защото на 1 милион души население в автомобилни катастрофи загиват два пъти повече хора, отколкото във Великобритания. МВР и Транспортното министерство обявиха, че планират нови мерки за повишаване на сигурността по пътя. Темата коментира Владимир Тодоров, председател на Асоциацията на пострадалите от катастрофи.

 

Втора част гледайте тук >>