Брюксел 1

Събота от 17:00 часа
още

Има ли правителствена криза

Ще има ли нов прочит на договора с Р. Македония

11.09.2018 | 13:26 Редактор: Зара Паталева
Има ли правителствена криза

Ще бъдат ли внесени и гласувани трите министерски оставки, подадени заради катастрофата край Своге? Какви знаци даде президентът с изявлението си преди началото на новия политически сезон? Очаква ли ни бурна политическа есен след горещото лято? Коментар в студиото на политолога доц. Румяна Коларова и социалния антрополог доц. Харалан Александров. 

Кое провокира АБВ да поиска на среща с премиера дебат за общата ни история с Р Македония и налага ли се да се направи нов прочит на договора, който беше подписан миналата година? Разговор по темата в студиото с Пламена Заячка, историк от СУ, председател на младежката организация на АБВ. 

ЕК иска строги правила и регулации в бизнеса с татуировки. Според експерти мастилата, използвани за татуировки, съдържат химикали, опасни за здравето. Само дерматолози ще имат право да махат татуировки, а не както досега – в почти всяко козметично студио. Новите регулации ще бъдат гласувани в средата на следващата година. Какви са рисковете при татуирането е изследвал дерматологът проф. д-р Николай Цанков, член-кореспондент на БАН и почетен председател на Българското дерматологично дружество. 


Втора част гледайте тук >>