Брюксел 1

Как решенията на Брюксел променят всекидневието ни, как експерти, политици и граждани коментират новините от евроинституциите.

Събота, 17,30

Водещ:
Милена Милотинова

Зукърбърг на изслушване в ЕП

Знаеше ли, София за договореното име на Македония между Заев и Ципрас
Публикувана:

В първата част на предаването  "Брюксел 1"  по Bulgaria ON AIR ще видите коментара на евродепутата Емил Радев, които е член на ресорната комисия по гражданските свободи и првосъдие за провелото се изслушване на Марк Зукърбърг пред ръководителите на парламентарните групи на ЕП, което се проведе след като председателят на Европарламента Антонио Таяни го покани да посети Брюксел и да отговори на техните въпроси. Евродепутата и член на комисията по външна политика на ЕП Андрей Ковачев, коментира Софийската среща на върха ЕС-Западни Балкани и дали България предварително е била информирана за подготвящият се компромисен вариант за името на югозападната ни съседка - Илинденска Македония.

Във втората част на предаването  "Брюксел 1"  по Bulgaria ON AIR ще видите разговора на водещата Милена Милотинова с лидера на ПЕС и евродепутат Сергей Станишев, които коментира резултатите от срещата на върха в София ЕС-Западни Балкани, както и изслушването на Зукърбърг от Европейския парламент. Всички ли въпроси бяха зададени според него и можеше ли срещата в ЕП да има по широк формат?

В последната част на предаването след празника на българската писменост, ще видете разговора с Георги Шишманидов, които е председател на новооткрито читалище в Несебър - читалище Месемврия, за това дали не преживяваме нова вълна на разкриване на читалища у нас и каква е съвременната им мисия в културното и гражданско пространство.

Втора част гледайте тук >> 
 

 

Коментари ( 0 )