Брюксел 1

Как решенията на Брюксел променят всекидневието ни, как експерти, политици и граждани коментират новините от евроинституциите.

Събота, 17,30

Водещ:
Милена Милотинова

ЕС отделя 5,5 млрд. евро за отбрана. За какво ще отидат те?

"Брюксел 1" с Милена Милотинова
Публикувана: От:

Какви са предложенията за третата промяна на Дъблинския регламент за бежанците, защо българските евродепутати смятат, че те са козметични, ще се спират ли еврофондове за страните, които не приемат мигранти - От Брюксел разговор  с докладчика на Европарламента Сесилия Викстрьом, както и българските евродепутати Сергей Станишев и Емил Радев. 

Ще има наказателни процедури и финансови санкции за страните, които не изпълняват правилата за прием на мигранти, заяви тази седмица пред журналисти в Брюксел председателят на ЕП Антонио Таяни. Как страните се справят с проблема, докъде стигна отдавна започналия дебат по промяна на неработещия Дъблинския регламент за прием на бежанци, какво предвиждат новите промени и отчитат ли те интересите на България и другите гранични европейски страни - вижте мненията, събрани в Европарламента тази седмица по време на дискусия по темата.

 

 

ЕС отделя 5 и половина милиарда евро за европейска отбрана. За какво ще отидат те? Говорим с евродепутата Андрей Ковачев. С него ще обсъждаме и присъединяването на Черна гора към НАТО и защо Русия заплаши с ответни мерки малката балканска страна, а също и очертава ли се скорошно членство на Македония в НАТО, ако тя направи компромис с името си. 

С  Нина Спасова, журналист-арабист, коментираме защо избухна неочакваната икономико-дипломатическа криза в Персийския залив, след като 7 държави обвиниха Катар в подкрепа на тероризма.

 

Коментари ( 0 )