Историята на пътешественичката Гертруд Бел – тази неделя, от 22 часа

30.10.2020 | 09:00
Историята на пътешественичката Гертруд Бел – тази неделя, от 22 часа

В завладяващата драма „Кралицата на пустинята“, известният немски режисьор Вернер Херцог вдъхва нов живот на необикновената история на Гертруд Бел- една от най-влиятелните жени пътешественички в началото на XX век. Заради своите изключителни познания, изследователски способности и дипломатически контакти, англичанката има значителен принос за очертаването на новите граници на арабските държави след Първата световна война.

Силното любопитство и желание за опознаването на непознатото, както и страстта към приключенията на Гертруд, я отвеждат на дълго и вълнуващо приключение в Близкия изток, където се запознава отблизо с живота и традициите на една различна култура. По време на вълнуващите експедиции, пътят на младата изследователка е белязан от неочаквани предизвикателства и една случайна среща с привлекателен офицер, която ще се окаже съдбоносна.

Въздействащия преразказ за историята на жената, която изпреварва времето си и чертае бъдещите граници на арабския свят, гледайте на 1 октомври, от 22 часа, по Bulgaria ON AIR.

.