Линия Здраве - 6.2.2022

07.02.2022 | 17:30 Редактор: Таня Харизанова

Усмивката е най-атрактивното украшение върху човешкото лице. Красотата на усмивката зависи от здравето на нашите зъби, а здравето на нашите зъби е отражение на общия здравословен статус на човека.

В съвременния свят основният фокус на хората, особено на младите, сякаш е насочен към външнaтa физическа красота, а що се касае до нашата усмивка и дентално здраве, те до голяма степен зависят от навиците ни на живот и хранене. Една пълноценна диета, богата на есенциални нутриенти и бедна на рафинирани захари, би гарантирала не само оптимално здраве и телесно тегло, но и сияйна лъчезарна бяла усмивка.

Има ли българинът добра дентална култура, популярна ли е денталната превенция, какъв е денталният статус на подрастващите, в частност на малките деца? За всичко това говорим в предаването "Линия Здраве" с д-р Николай Шарков, председател на Българския зъболекарски съюз, преизбран съветник и ковчежник на Световната дентална федерация, създател, основен автор и председател на Националния координационен съвет на приетата от Министерски съвет „Национална програма за профилактика на оралните заболявания на деца от 0 до 18 годишна възраст в Р България“

Цялото интервю гледайте във видеото!