Money.bg - 20.11.2021 - Пълен запис

23.11.2021 | 15:38 Редактор: Таня Харизанова

През тази седмица стана ясно, че третата по големина банка в България – ОББ, купува шестата по големина банка у нас – Райфайзенбанк. Това е поредната сделка на българския банков пазар, на който остават все по-малко банки, но за сметка на това, все по-големи.

Ще продължи ли процесът на окрупняване на банковия пазар и до какво води това, ще разберем от финансиста Емил Хърсев, който е в студиото на "Money.bg".

В предаването ще си говорим и за нещо, което много хора смятат, че няма да ги засегне – Зелената сделка и мерките в нея. Гостува ни университетски преподавател, банков мениджър и най-важното – експерт по устойчиво развитие. С госта коментираме как европейските мерки за зелен преход засягат всеки един българин. Това е проф. Виржиния Желязкова, заместник-ректор на ВУЗФ.

В предаването ви срещаме с Яни Драгов – мениджър на една от най-големите компании за производство на биохрани в България. Наскоро тя успешно набра 5.8 милиона лева свеж капитал от борсата. Какво планира да прави с него - ще разберете от видеото.

Целите разговори можете да гледате във видеото!