Цветанов: ГЕРБ нямат силен кандидат за президент, Борисов няма да поеме риска

Знаеха, че Планът им за възстановяване няма да мине, смята бившият втори в ГЕРБ

27.09.2021 | 21:44 Редактор: Георги Донков

Докъде стигнаха разговорите между "Републиканци за България" и КОД и ще подпишат ли споразумение за съвместно явяване на изборите? На тези и други въпроси отговори Цветан Цветанов в предаването "Денят ON AIR".

"В момента сме в най-интензивната фаза на разговорите ни с КОД и предполагам, че в утрешния ден, не по-късно от сряда, когато трябва да внесем и документите за участие в предстоящите избори, ще бъде ясно всичко около предстоящата коалиция и кои партии ще участват в нея. По-скоро вървим към подписване на споразумение", каза по темата Цветанов.

Той уточни, че с бъдещите им партньори обмислят евентуално участие и на президентските избори и подчерта, че кандидатите им трябва да бъдат с ясен консервативен, десен профил. А участие в президентската надпревара се налагало, защото в момента нямало десен кандидат, който да излезе срещу Румен Радев.

"За забавянето на кандидатурата на ГЕРБ за президентските избори трябва да попитате тях. Но в чисто политически план те нямат силен кандидат, който в момента да може да бъде представен. Аз лично не вярвам, че Борисов ще поеме риска да се кандидатира за президент", каза лидерът на "Републиканци за България" пред Bulgaria ON AIR.

"Мога да кажа обаче, че Румен Радев не е кандидатът, който трябва да бъде подкрепен от десните хора у нас", добави още той.

Цветанов е убеден, че няма да се стигне до президентска република, но изборите ще бъдат много интересни. Той се надява, че заради съчетанието 2 в 1 ще има по-голяма избирателна активност, за да има по-голяма представителност на следващия парламент.

"ГЕРБ знаеха, че Планът за възстановяване и устойчивост няма да мине и знаеха, че това ще бъде политическа щета за тях. И заради това го оставиха на следващите, респективно на служебния кабинет. Те направиха една актуализация, но в разговорите с Европейската комисия се видя, че планът няма как да бъде приет и в преработения му вариант. Поради тази причина в момента се чака правителство, подкрепено от парламентарно мнозинство", каза още бившият втори в ГЕРБ.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК