ГЕРБ с поредни критики към президента, Петков и Василев поставят условия

От ГЕРБ не коментираха дали ще се съобразят с условията на бившите служебни министри

26.09.2021 | 19:23 Редактор: Юлия Христова

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново отправи критики към служебното правителство и президента Румен Радев, а от "Продължаваме Промяната" поставиха условия за бъдещи коалиции.

От новата формация "Продължаваме промяната" поставиха тежки условия, за да има съвместна политика с ГЕРБ и ДПС. 

"Много, много, тежки условия и само да кажа. На ГЕРБ условията трябва да бъдат – признаваме, че раздадохме на 20 човека 2 милиарда през ББР и никога това няма да се случва повече и хората, които са правили това ще си понесат тяхната отговорност", посочи Кирил Петков. 

"И ще бъдат осъдени и ще влязат в затвора", категоричен бе Асен Василев. 

От ГЕРБ не коментираха дали ще се съобразят с условията на бившите служебни министри.

"Да желаят да ни изчегъртват, сега е радващо, че макар и новите политически субекти са разбрали, че има смисъл да се води диалог със всеки", коментира Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС . 

А лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов използва словото си по време на форум на женската организация на партията, за да отправи порция критики към служебния кабинет. 

"Цената на тока 300%, на желязото с 200%, сбогом строителство или ще видите какво ще стане с пазара, газ 160%, дървен материал 100, дърва за огрев – 80%, хранителни стоки - олио 40% - изпусната работа това е, успех, това се нарича успех на служебното правителство", подчерта лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Повод за гнева на Борисов стана и изказване на служебния министър на културата Велислав Минеков, че ГЕРБ не плаща наем и трябва да освободи централата си. 

"Ако искат с Рашков да дойде и да изгонят хората от офисите да ги игонят. Ние също ще запознаем Брюксел, може би и комисията Либе с безобразията на уж един служебен кабинет, който би трябвало само да организира избори и всички ние, които видяхте стотици жени участват на днешното събрание да не знаят дали ще има централа, защото така му кефнало на някого. Ама то не е някого, то е Радев, Радев го праща Минеков, Радев праща бухалката си Рашков", смята той. 

Бившият премиер изрази недоволство и от сегашния служебен здравен министър и ковид-мерките. 

Борисов упрекна президента Радев, че по време на управлението на служебния кабинет преките чужди инвестиции в България са намалели наполовин спрямо миналата година.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК