Брюксел 1 - 17.4.2021 - Пълен запис

19.04.2021 | 17:00 Редактор: Таня Харизанова

Вицепремиерът, вече в оставка, Тoмиcлaв Дoнчeв заяви, че ocтaвя Плaнa зa възcтaнoвявaнe нa cлeдвaщия кaбинeт, който да прeцeни, дaли дa гo внece в тoзи вид, дa прaви рeвизия в нeгo, дa гo дoрaбoтвa или дa прaви нoв плaн. В разговор с представители на ЕК те са изразили воля да проявят известно разбиране и да удължат крайния срок - 30 април. Една от основните теми в заседанията на новия парламент беше именно Плана за възстаноняваване от ковид -кризата. Опозицията настоя премиерът да дойде в парламента и нарече оставянето на Плана на следващото правителство саботаж. В студиото на предаването "Брюксел 1" е Ивайло Калфин - бивш вицепремиер в две правителства и бивш евродепутат.

Защо сме на последно място в ЕС по усвояване на средствата от SURE? И какво мислят синдикатите за Плана за възстановяване - говорим с Любослав Костов от КНСБ.

Москва отправи предупреждение към Вашингтон – американските военни кораби в Черно море да стоят далече от Крим „за тяхно добро“.

Aмeрикaнcкият флoт рeдoвнo oпeрирa в Чeрнo мoрe, нo рaзпoлaгaнeтo нa вoeнни кoрaби ceгa щe изпрaти кoнкрeтнo пocлaниe към Мocквa, чe CAЩ нaблюдaвaт внимaтeлнo cитуaциятa. Русия струпва войски на границата с Украйна, задава ли се война? САЩ обмислят изпращането на военни кораби в знак на подкрепа за Украйна. Говорим в предаването „Брюксел 1“ с бившия министър на отбраната и бивш български посланик в НАТО Бойко Ноев.

Гледайте предаването "Брюксел 1" всяка събота от 17.30 часа!