Тони Здравков амбициран да класира младежите на Евро 2019

Българският футбол отчаяно се нуждае от едно такова участие, категоричен е селекционерът пред Bulgaria ON AIR

01.02.2017 | 10:10 Редактор: Жанета Нейкова
Тони Здравков амбициран да класира младежите на Евро 2019

Младежкият ни национален отбор по футбол до 21-годишна възраст попадна в група 9 в квалификациите за Европейското първенство за младежи в Италия и Сан Марино през 2019 г. За място на финалите лъвовете ще спорят с връстниците си от Франция, Словения, Черна Гора, Казахстан и Люксембург. Първият мач на България с Люксембург е на 5 септември като страната ни е домакин.

"Очаквам да демонстрират характер момчетата, които ще бъдат викани в младежкия национален отбор. Очаквам да демонстрират качествата си във футбола на терена и да спечелим нужните точки, за да можем да стигнем до Европейско първенство. Смятам, че българският футбол отчаяно се нуждае от едно такова участие", заяви пред репортер на Bulgaria ON AIR селекционерът на Младежкия национален отбор Антони Здравков.

На въпроса вижда ли светлина за младите ни футболисти да играят повече в А група, той отговори:

"На първо място това зависи от самите футболисти - доколко ще се развият и доколко ще покажат качества за А група. Това поколение, което мина и това, което идва сега, имат желанието да се развиват и да доказват, че имат място в А отборите си в България. Всичко зависи от тях. Аз не познавам треньор, който да види футболист, който се развива и да не му даде път."

Селекционерът сподели, че ще гради "гръбнака" на тима си около онези футболисти, които играят редовно в А група, но категорично смята, че момчетата, които взимат участие в Б група също търпят развитие.