Футболист от Китай ще играе в несебърския клуб

22-годишният Джен вече направи първата си тренировка на роден терен

17.01.2017 | 22:20 Редактор: Мария Аладжова
Футболист от Китай ще играе в несебърския клуб

Първият китайски футболист, който ще играе в българското първенство, вече е факт. Въпрос на дни е Джен Зиксиан да подпише контракт с футболния клуб в Несебър. 

22-годишният Джен вече направи първата си тренировка в Несебър под ръководството на старши треньора Николай Русев.

Десният бранител е изкарал 2 години в школата на испанския Севиля, а в Несебър идва директно от Португалия.

"Очакам да играя тук и това е ново предизвикателство за мен. Искам да играя повече мачове, да тренирам повече,  да натрупам повече опит. Все още трудно мога да кажа какво мисля за българския футбол. Мисля обаче, че тук се играе добър футбол", каза Джен Зиксиан.

От българските футболисти знае имената на Ясен Петров и Бербатов. Чувства се добре в България. "Това е първата ми визита в България. Сега мога да кажа, че е много студено. Но знам, че градчето е до морето, до плажа, до стар град, и лятото тук е хубаво", споделя впечатления той.

От втородивизионния футболен клуб в Несебър се надяват, че след това ще могат да продадат успешно Джен.

"Първият китаец, който ще играе в България. Ако се докаже и играе, искрено се радвам втората година да отиде да играе дори в А група. И мисля, че като играе в Европа, ще му е по-лесно да се върне в Китай", коментира Недялко Москов, спортен директор на ОФК "Несебър".

Джен все още се адаптира в новия си клуб и се надява скоро да научи български. Признава, че езикът ни е труден и много различен от китайския.