Георги Дерменджиев: Няма нещо, с което "Динамо" да ни изненада

"Винаги първият мач е изключително труден, за да се започне", каза треньорът на "орлите"

09.07.2024 | 14:59 Редактор: Искра Ангелова

Рецептата за класиране в групите на ШЛ е много проста - да побеждаваме. Старши треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев на пресконференцията преди откриващия мач с "Динамо" (Батуми) от първи предварителен кръг на Шампионската лига.

"Естествено, че сме ги разучили, а и те знаят какво представляваме. Няма нещо, с което да се изненадаме и двата отбора. Проведохме една добра подготовка и мисля, че сме готови. Въпреки това, "Динамо" има два мача официални изиграни, а ние ги нямаме", започна Дерменджиев.

От гледна точка на кадровите въпроси, свързани със състава, той обяви липсата в първата среща на швейцарския нападател Квадво Дуа. Дуа получи малко повече почивка след отпадането на националния отбор на страната си от Англия на четвъртфинал на Евро 2024, трябва да се появи в следващите дни в Разград и да започне тренировки.

"Винаги първият мач е изключително труден, за да се започне. Но ние в крайна сметка нямаме избор и трябва да влезем ударно още от самото начало. Какво знаем за играта на съперника? Отборът е пълен с чужденци, ние ги следим, те ни следят. Знаем им новите, гледали сме им мачове в първенството и последните срещи изобщо", добави треньорът на "орлите".

Попитан дали ръководството е поставило задължителна цел влизане в групите на Шампионската лига, опитният специалист отговори: "Ръководството винаги е поставяло цели. Колкото по-напред стигнем в Европа, толкова по-добре".

Снимка: БГНЕС