ЦСКА сменя трансферната политика, капитанът на "армейците" гледа към изхода

Юрген Матай може да е изиграл последния си мач с червената фланелка

10.05.2024 | 09:45 Редактор: Тодор Петров
ЦСКА сменя трансферната политика, капитанът на

ЦСКА възнамерява да се насочи към нов пазар за чуждестранни попълнения. "Армейците" най-вероятно ще се ориентират към Испания.

В ЦСКА са на мнение, че там има доста опции, особено във второто испанско ниво, които да доведат до вдигане на качеството на тима. Силен в региона е Лъчезар Танев, който е спряган за влизане при "червените" под някаква форма. 

За момента за входящ трансфер бе спрегнато името на Аласана Мане. Гамбийският национал, който у нас игра за "Етър" през 2018/19, сега е част от датския "Одензе".

Междувременно се твърди, че капитанът на ЦСКА Юрген Матай може да е изиграл последния си мач с червената фланелка. Той получи контузия в дербито с "Левски" на 27 април, но след това игра на инжекции в реванша за купата с "Ботев" (Пд).

Травмата е в областта на коляното, като ситуацията не се е подобрила в последните дни, каквито са били надеждите на спортно-техническия щаб. Така той със сигурност пропуска утрешното гостуване на "Лудогорец", като изобщо не е ясно дали ще може да играе в някой от останалите три двубоя до края на сезона. Неговият договор с клуба изтича през лятото и не е сигурно, че ще бъде подновен, пише "Тема спорт".

Нидерландецът цяла есен бе извън строя заради травма, но през пролетта се върна на терена. Той обаче така и не успява да навлезе в нужната форма, а освен това високата му заплата и претенции за титулярно място може да доведат до раздяла с ЦСКА след края на кампанията.

Снимка: Lap.bg