"Байер" - "Аталанта" е финалът в Лига Европа след мач за историята в Леверкузен

"Аспирините" счупиха рекорда на "Бенфика" за най-много поредни мачове без загуба

10.05.2024 | 07:01 Редактор: Тодор Петров

Германският "Байер" (Леверкузен) продължава да пише история с фамозното си представяне, след като се класира на финал за Лига Европа и остава непобеден от началото на сезона.

Реваншът с "Рома" в Германия завърши драматично 2:2, като "аспирините" изравниха резултата в 97-ата минута чрез Йосип Станишич. Така хората на Чаби Алонсо записаха рекордната 49-а поредна среща без загуба и подобриха историческия рекорд на "Бенфика" (48) на Еузебио от периода декември 1963 – февруари 1965 г. 

"Вълците" поведоха с 2:0 с голове на Леандро Паредес от дузпи - по една в двете полувремена. Така италианците изравниха общия резултат.

"Байер" вече не само виждаше първото си поражения през сезона, но се задаваха и продължения. В 82-ата минута Джанлука Манчини си отбеляза нелеп автогол след изпълнение на корнер, а в 97-ата минута дойде и историческият гол. 

Така германският шампион се класира за големия финал, който ще се играе на 22 май на "Авива Стейдиъм" в Дъблин. Там негов съперник ще бъде друг италиански отбор - "Аталанта".

В Бергамо домакините попиляха "Олимпик" (Марсилия). Спечелиха с 3:0, за да стигнат до първия си европейски финал с общ резултат 4:1. Попаденията за "Аталанта" паднаха през двете полувремена и бяха дело на Адемола Лукман, Матео Руджери и Ел Билал Туре.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС