Орманджиев и Филипов за "Армията", новите в ЦСКА и оттеглянето на Ганчеви

До момента са внесени малко над 7 млн. лева в дружеството за новия стадион

07.05.2024 | 10:39 Редактор: Тодор Петров

Изпълнителните директори на ЦСКА Стоян Орманджиев и Филип Филипов дадоха подробности за изграждането на стадион "Българска армия".

"Искам да успокоя цялата армейска общност, че стадионът ще бъде построен. Не е случайно, че сме стигнали толкова напред с ремонта. Николай Веселинов е човекът, който е жалбоподател. Ние имаме решение в наша полза. Той е незаинтересована страна в случая. Неговата жалба е недопустима и се надяваме, че съдът ще предприеме необходимите мерки. Жалбоподателят се крие и не отива да си вземе решението от съда. Ние продължаваме да работим. Към момента са внесени 7 милиона и малко. Скоро ще се изравни стойност от 28 милиона и малко. Не сме глупаци да си бутнем стадиона и да не си построим нов", заяви Орманджиев.

"Каквото зависи от клуба, то се прави. Всичко върви добре. Единственото, което се бави, е забавянето от недоброжелатели. Крайният срок за довнасяне на сумата в капитала на дружеството е февруари следващата година, но тази сума от 20 млн. ще бъде внесена следващата седмица. Сами виждате какви намерения има собственикът. До момента са внесени малко над 7 млн. лева", допълни Филипов по темата.

Двамата подчертаха, че всички спрягани имена за треньори и ръководители в ЦСКА са спекулация и не отговарят на реално случващото се в клуба. А целта пред настоящия треньор Стамен Белчев е класиране в турнира Лига Европа, което означава второ място в крайното класиране.

Оттеглянето на семейство Ганчеви беше изненадващо, посочи още Филипов. Стана много бързо и се разделяме в нормални отношения, добави Орманджиев.

Водят се преговори с куп играчи на ЦСКА за подновяване на договорите им. Вратарят Густаво Бусато е близо до нов договор с ЦСКА, след като по-рано се очакваше да напусне отбора.

Работата в ДЮШ най-малко се вижда и е налична след 5-6 години, отбеляза още Филипов и изтъкна, че има 4-5 играчи с нужния потенциал да играят в ЦСКА. Стамен Белчев бе определен като много подходящ да интегрира младите футболисти в първия отбор.

ЦСКА се обяви за формат на първенството с два мача в плейофната фаза. Клубът ще има отбор дублиращ отбор в Б група, където ще обиграва младите си таланти.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg