Четирима волейболисти отказаха да играят в националния, изваждат ги за следващите 5 години

Това Георги Сеганов, Розалин Пенчев, Владо Станков и Бранимир Грозданов

02.05.2024 | 17:25 Редактор: Искра Ангелова

Четирима състезатели са отказали да се отзоват на поканата на новия селекционер на националния отбор по волейбол Джанлоренцо Бленджини. Италианецът предпочете да не назовава имената им, но президентът на федерацията Любомир Ганев каза, че няма проблеми да каже кои точно са те и посочи, че тези волейболисти няма да бъдат повече викани, докато Бленджини е селекционер.

"Ще ви кажа имената, знам че ви интересуват. В крайна сметка няма нищо тайно, важно е медиите да знаят и хората, обществеността, да знаят, защото имах един случай преди 2 години - състезател, който дойде и ми заяви, че се отказва от националния отбор, след това ми направиха интервю и аз го казах и след това той ми звъни и ми вика: "Бат Любо, защо каза, че се отказвам". Така че, аз искам да кажа истината и нещата така както са. В крайна сметка няма нищо тайно и нищо лошо. Това са Георги Сеганов отказа, Розалин Пенчев, Владо Станков и Бранимир Грозданов. Това са състезателите, на които се обадихме да им пратим повиквателни", сподели Ганев.

"Доколкото знам всички изпратиха писмено съобщение за отказ. Обадихме им се, изпратихме им повиквални, но просто тези четирима състезатели няма да бъдат част от този екип, който ще работи през следващите 5 години", поясни президентът на БФВ.

Снимка: Lap.bg.