Белчев проговори за Каранга, Де Нойер и ще остане ли наставник на ЦСКА

"Нашата цел беше Лига Европа, но, за съжаление, това няма да се случи", каза треньорът на "червените"

17.05.2024 | 12:58 Редактор: Искра Ангелова

Очаквам срещу "Крумовград" да стане оспорван двубой. Това заяви треньорът на ЦСКА Стамен Белчев на пресконференция преди домакинството в мач от Първа лига. Наставникът на "червените" говори и за Фернандо Каранга, както и за отношението на Брадли де Нойер.

"Играем срещу отбор, който не е губил от началото на годината. Имат млад и добър треньор, както футболисти, които играят освободено и имат скорост в атака. Говорихме, че не трябва да ги подценяване. Трябва да си свършим работата, а тя е само една - победа", каза Белчев.

Той заяви, че плановете на ЦСКА не са объркани след финала за Купата на България, който бе спечелен от "Ботев" (Пловдив), което няма да даде възможност на "червените" да играят в Лига Европа.

"Не може да се каже, че плановете са объркани. Нашата цел беше Лига Европа, но, за съжаление, това няма да се случи. Независимо от резултата във финала, ние така или иначе излизаме за победа във всеки мач. Нагласата ни е да гоним второто място, макар, че това не отива на клуб като ЦСКА. В този момент сме изправени пред това", допълни Белчев.

"Всеки футболист е важен, липсата на всеки играч се отразява на отбора. При Фернандо Каранга по същия начин - важен играч. Лошото е, че ние нямаме друг нападател, не е толкова проблем, че той е наказан. Откакто съм аз в нито един мач не сме били напълно окомплектовани. Не се оплаквам от това. Трябва да се справям максимално добре с това, с което разполагаме, за да може да се справяме", каза треньорът на ЦСКА.

Той поясни, че контузията, която е при Юрген Матай, е сериозна: "За съжаление, той последните мачове играеше на болкоуспокояващи. Състоянието му не е добро, всеки ден медицинският щаб прави всичко възможно да го възстанови. Брадли де Нойер няма контузия, при него проблемите са други. Явно е от хората, които не са дисциплинирани и не са отдадени изцяло на клуба".

Белчев бе попитан и за бъдещето си и свързано ли е то с ЦСКА.

"Фокусиран съм върху работата си в първия отбор. Не мисля за друго нещо. Резултатите и времето ще покаже, а ръководството ще реши моето бъдеще. Трябва да бъда полезен за отбора в утрешния мач и да си свършим работата. Не мисля за бъдещето си изобщо. Концентриран си в работа си. Ако клубът няма да разчита на мен, трябва да започна да работя накъде. Не подценявам нито един клуб", каза Белчев.

Той заяви, че единствено Георги Чорбаджийски от дублиращия отбор на ЦСКА може да отговори на динамиката и нивото на първия отбор на "червените".

"Със сигурност коментираме всички играчи, които са наши и са под наем в други клубове. На повечето ще дадем възможност да покажат, че имат място в ЦСКА и са израснали. Нека не бързаме, времето ще покаже", каза още специалистът.

Снимка: Lap.bg.