"Челси" изпусна победата при гостуването си на последния "Шефилд Юнайтед"

Оливър Макбърни вкара за крайното 2:2

07.04.2024 | 22:21 Редактор: Толя Стоянова

"Челси" пропусна да си тръгне с победа от гостуването на "Шефилд Юнайтед" в 3-ата минута на добавеното време, когато Оливър Макбърни вкара за крайното 2:2. "Сините" от Лондон регистрират седми мач подред без поражение, но това не променя кой знае колко ситуацията им - остават на 9-о място с 44 точки.

Домакините, които на два пъти изравняваха, са си категорично на последното 20-о място с 16 точки и фаворит номер 1 за изпадане. Лондончани откриха резултата в 11-ата минута, когато Тиаго Силва се разписа след комбинация от ъглов удар и асистенция на Конър Галахър. Попадението изглеждаше като отработено на тренировките, а Тиаго Силва отпразнува завръщането си в стартовия състав. За него не беше особено трудно, тъй като се оказа, че няма защитници около него.

Постепенно домакините подобриха играха си в 31-ата минута и стигнаха до равенство, дело на Джейдън Боугъл. Той беше изведен диагонално в наказателното поле от Гюс Хамър, който прекара топката през краката на Мойзес Кайседо.

Въпреки че играеха в определени моменти добре, домакините трябваше да преглътнат нов гол. В 66-ата минута Нони Мадуеке с удар от границата на наказателното поле отново даде преднина на лондончани.

Остриетата се хвърлиха в атаки в последните 10-12 редовни минути и няколко пъти бяха близо до гола. В 88-ата минута Джак Робинсън демонстрира брилянтна ориентация в малкото наказателно поле и скочи високо, за да засече свободния удар на Бен Беретон. Той опита да вкара с глава от ляво, но Джордже Петрович запази мрежата си, вадейки топката в ъглов удар.

В добавеното време обаче "Челси" трябваше да преглътне изравняването. Камерън Арчър засече центриране в наказателното поле и насочи топката успоредно на голлинията, където дебнеше Оливър Макбърни, за да я прокара в мрежата, предаде БНР.

Снимка: БГНЕС