Германия надви Франция, Бундестимът вкара още в първите секунди

Голямото събитие в мача бе завръщането на Тони Кроос

24.03.2024 | 08:10 Редактор: Деси Николова

Германия победи като гост с 2-0 Франция в една от най-интересните контролни срещи играни в Европа. Футболистите на Юлиан Нагелсман могат да съжаляват, че не постигнаха по-изразителен успех, след като отправиха три пъти повече удари от своя съперник.

Голямото събитие в мача бе завръщането на Тони Кроос за Бундестима, а основният отсъстващ бе Мануел Ноер, който бе заменен от Марк-Андре тер Стеген на вратата.

Двубоят, игран в Лион, започна с шок за домакините, когато още в първата атака Флориан Вирц нахлу през центъра и с красив удар от границата на наказателното поле матира Самба за 0-1.

В 20-тата минута Франция създаде добро положение, но завършващият удар на Тюрам мина над вратата. Две минути по-късно капитанът Килиан Мбапе стреля опасно, но и той не намери целта. Мигове по-късно Мбапе нахлу в наказателното поле и опита технично да прехвърли вратаря, но тер Стеген внимаваше. В 34-тата минута диагонален удар на Дембеле бе избит от тер Стеген. 

Второто полувреме започна по идентичен начин, когато Хаверц имаше шанс да вкара втори гол, но ударът му мина покрай лявата греда. В следващата атака обаче Хавертц не сбърка и след подаване на Мусиала отляво удвои преднината на Германия.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС