Александър Везенков се завръща скоро, поднови тренировки със "Сакраменто"

Българинът се възстановява след навяхване на десния глезен

19.03.2024 | 07:55 Редактор: Вяра Димова
Александър Везенков се завръща скоро, поднови тренировки със

Александър Везенков е все по-близо до завръщане в игра, съобщават медиите отвъд Океана.  Крилото на "Сакраменто Кингс" се възстановява от навяхване на десния глезен от 3-а степен и не е на разположение на Майк Браун вече 5 седмици, след като за последно игра срещу "Денвър" на 10 февруари. 

Българинът е участвал напълно нормално в леката тренировка на "кралете" преди двубоя срещу "Мемфис" и въпреки че няма да играе срещу "Гризлис", се счита, че скоро отново ще бъде на линия. 

До края на седмицата калифорнийци имат още 3 мача, така че срещу "Торонто"  в сряда срещу четвъртък, на следващата нощ срещу "Уошингтън" или срещу "Орландо" в събота срещу неделя през нощта, Везенков може да направи своето завръщане. 

Преди няколко дни контузия за "Сакраменто" получи Трей Лайлс, който играе на позицията на Саша и който няма да играе поне 2 седмици, така че "кралете" имат нужда от Везенков, пише gol.bg.

Отборът води битка за топ 6 на Запад, като в момента е именно 6-и в конференцията с баланс 38-28, но "Далас" и "Финикс", които са с показатели от 39-29, са съвсем близо.  

Снимка: lap.bg