"Сакраменто" падна и от "Оклахома", Везенков ще отсъства 2-3 седмици

Най-добрият ни баскетболист отново е навехнал глезен

12.02.2024 | 07:24 Редактор: Толя Стоянова

Александър Везенков ще отсъства по-дълго време от предварително очакваното, твърди "Сакраменто Бий". Българинът пропусна мача срещу "Оклахома Сити", без обаче да има яснота относно травмата и това къде се е получила. Според изданието от столицата на Калифорния обаче, той отново е навехнал глезен на тренировката в събота и се очаква да отсъства "няколко седмици", вероятно 2 или 3.

Това е много неприятна новина за крилото, който бе аут доскоро заради подобен проблем и се завърна едва за мачовете срещу "Детройт" и "Денвър", в които записа съответно 3 и 6 точки. 

Без българина "Сакраменто" игра слабо и падна от "Оклахома Сити" със 113:127 като гост в поредния си мач. Домантас Сабонис направи 17-ия си трипъл-дабъл за сезона с 21 точки, 11 борби и 14 асистенции, но Кралете допуснаха 16 поредни точки в третия период, изостанаха с 24 и въпреки че в последната част стопиха пасива до 7, не успяха да обърнат. 

Шей Гилджъз-Аликзандър с 38 точки и Джейлън Уилямс с 32 бяха в основата на успеха на "Тъндър", който подобри баланса си до 36-17, докато "Сакраменто" е с 30-22 и пак се смъкна до 7-ата позиция на Запад. 

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg.