Рафа Надал се оттегли от Мастърса в Индиън Уелс

Не мога да лъжа себе си и хилядите фенове, призна испанецът

07.03.2024 | 08:10 Редактор: Тодор Петров

Рафаел Надал обяви тъжната новина, че се отлага завръщането му на корта. Матадора от Майорка се оттегли от участието си на Мастърс турнира в Индиън Уелс, на който трябваше да играе във вечерната сесия в четвъртък срещу Милош Раонич.

Демонстративният мач срещу Карлос Алкарас в Лас Вегас е показал, че не е готов да играе на най-високото ниво на такъв важен турнир. В двубоя със сънародника си Надал бе равностоен, но изглежда това не е било достатъчно. 

"С огромна тъга трябва да се оттегля от този невероятен турнир. Всички знаят колко много обичам това място и колко много обичам да играя тук, в Индиън Уелс. Това също е една от причините защо идвам толкова рано в пустинята, за да се тренирам и да се подготвя", съобщи Надал.

"Работех здраво и тренирах, всички знаете, че този уикенд направих тест, но не съм готов да играя на най-високо ниво в толкова важен турнир. Решението не е лесно. Всъщност е трудно, но не мога да лъжа себе си и не мога да лъжа хилядите фенове. Ще ми липсвате и съм сигурен, че турнирът ще има страхотен успех", допълни испанецът.

Снимка: БГНЕС