Надал отново загатна за отказване от тениса

"В Испания трябва да сме много щастливи, че идва някой като Карлос", заяви Рафа

04.03.2024 | 12:40 Редактор: Искра Ангелова

Испанската суперзвезда в мъжкия тенис Рафаел Надал заяви, че едно от хубавите неща в края на кариерата му е, че няма да играе прекалено много пъти срещу сънародника си Карлос Алкарас. Матадора загуби демонстративен сблъсък между двамата в Лас Вегас, САЩ с 6:3, 4:6, 12:14.

Надал заяви, че бъдещето на испанския тенис е в добри ръце в лицето на 20-годишния му сънародник.

"Хубаво е, че като състезател няма да играя много пъти срещу него. Като фен ще се наслаждавам на мачовете му, да се надяваме за доста години. В Испания трябва да сме много щастливи, че идва някой като Карлос. Той е изключителен тенистист. Само на 20 години е, но вече спечели две титли от Големия шлем и няколко други важни състезания", заяви Рафа.

"Приоритетът сега е да остана здрав след "Индиън Уелс". Каквото трябва да остане, ще остане за сезона на клей, който може и да е последен, а може и да не е. Не съм решил на 100 процента", допълни той.

"Не казвам сбогом, защото, когато го кажа, няма да играя повече. Това е важен момент и не искам да го казвам, защото не съм решил на 100%. Животът ни показва пътя", сподели още Надал.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС