"Наполи" наказа "Ювентус" и попари надеждите за титла

"Адзурите" остават в надпреварата за топ 4

04.03.2024 | 07:33 Редактор: Искра Ангелова

"Наполи" записа много важна победа в битката за участие в Шампионската лига догодина. "Адзурите" надвиха с 2:1 "Ювентус" у дома и остават в надпреварата за топ 4. Действащият шампион вече е седми в класирането с 43 точки - на 8 зад четвъртия "Болоня". Това е пета поредна победа над "Юве" у дома за "Наполи".

"Старата госпожа" не е губила пет пъти поред като гост в Серия "А" от периода 1960-1964 срещу "Фиорентина". За "Наполи" това е втора поредна победа в първенството, след успеха с 6:1 над "Сасуоло". Те не са печелили два пъти поред от септември насам.

През първото полувреме "Юве" имаше по-добрите шансове. Влахович пропусна с глава от чиста позиция след центриране на Киеза. След това сърбинът уцели гредата. За да се стигне до 42-ата минута, когато при едно центриране Бремер изчисти топката с глава право на волето на Хвича Кварацхелия, който заби топката в ъгъла, въпреки намесата на вратаря Шченсни. За първи път от март миналата година Хвича вкарва в два поредни мача от Серия "А".

След паузата "Юве" успя да изравни. Федерико Киеза бе точен с прекрасен диагонален удар. Но това не доведе до импулс за Юве. Наполи спечели дузпа, когато младока Нонге удари в глезена Виктор Осимен. Нигериецът сам изпълни наказателния удар, но вратаря Шченсни спаси. Джакомо Распадори обаче бе първи до топката и я заби във вратата с добавка - 2:1. Распадори донесе успеха на "Наполи" и миналия сезон с късен гол срещу "Юве". Той има 4 попадения в кариерата срещу "Старата госпожа" - любимата му жертва.

Снимка: БГНЕС