"Барселона" пропусна да скъси разликата с "Реал", даде свидни жертви в Билбао

Френки де Йонг и Педри получиха контузии

04.03.2024 | 07:17 Редактор: Искра Ангелова

"Атлетик" (Билбао) и "Барселона" завършиха 0:0 в мач от 27-ия кръг на испанската Ла Лига. Двубоят не бе особено приятен за гледане, като и двата отбора не създадоха достатъчно пред противниковата врата, за да реализират.

Все пак и този мач не мина без спорен съдийски момент. В 67-та минута каталунците поискаха дузпа за нарушение срещу Ламин Ямал в наказателното поле. Ситуацията обаче бе подмината с лекота от рефера Ернандес Ернандес и ВАР помощниците му. Въпросният рефер бе забъркал името си в един от най-големите съдийски скандали в последните години - той бе отговорник на ВАР в мача между "Реал" (Мадрид) и "Алмерия" (3:2), в който системата за видеоповторения промени три ключови съдийски отсъждания в полза на Реал, включително гол с ръка на Винисиус.

В крайна сметка най-логичният резултат бе равенството, с което "Барселона" пропусна прекрасна възможност да се изкачи до втората позиция в Ла Лига и да се доближи само на шест точки от лидера "Реал" (Мадрид). Каталунците са 3-ти с 58 точки, с една по-малко от Жирона. Води "Реал" с 66, докато "Атлетик" (Билбао) е 5-и с 50.

В средата на първото полувреме Френки де Йонг получи контузия, след като скочи за една висока топка и стъпи накриво. Нидерландецът беше крайно разочарован от травмата си и бе заменен.

В края на първото полувреме Шави трябваше да прави нова принудителна смяна. Педри получи контузия и първите впечатления бяха са сериозна такава. Испанският национал напусна терена със сълзи в очите.

Снимка: БГНЕС