"Валенсия" шокира "Реал" (М), но стигна само до 2:2

Двубоят ще бъде запомнен и с тежка контузия

03.03.2024 | 09:00 Редактор: Деси Николова

"Валенсия" шокира "Реал" (Мадрид), но стигна само до 2:2 на стадион "Местая" в изключително драматична и скандална среща от 27-ия кръг на испанската Ла Лига. Хората на Рубен Бараха поведоха с 2:0 след ужасяващи изяви на "кралете" в защита, но Винисиус Жуниор заби два гола  и донесе точката за лидера в шампионата.

Домакините нанесоха удара си в рамките на 3 минути. Първо Уго Дуро откри резултата в 27-ата минута, а Роман Яремчук удвои само 180 секунди по-късно. Вини Жуниор върна гостите в мача в 5-ата минута на добавеното време на първото полувреме. Бразилецът заби втория си гол в 76-ата минута.

Двубоят ще бъде запомнен и с тежката контузия, който получи защитникът на "Валенсия" Диакаби, както и с отменената дузпа за "прилепите" в първата минута на добавеното време на срещата.

Скандалът стана пълен, когато реферът Хил Мансано свири последния съдийски сигнал в 8-ата минута на добавеното точно след като Браим Диас центрира към Джуд Белингам, който вкара с глава, но попадението стана факт 2 секунди след прозвучаването на свирката му.

Така "Реал" е на върха с 66 точки. "Валенсия" е на 9-ата позиция с 37 пункта.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС